top of page
Søk

Står sammen om forebygging av desinformasjon og utenforskap i skole og arbeidsliv

christinehavdal

Fageierne i DigiUng-samarbeidet har nylig samlet seg for årets første fageierforum, med fokus på forebygging av desinformasjon og utenforskap blant ungdom.


Delte innsikt fra ulike fagområder 

Medietilsynet og IMDi holdt begge innlegg om hvordan desinformasjon stadig blir en større utfordring i samfunnet vårt, særlig blant ungdom. Temaet ble belyst fra deres virksomheters faglige perspektiv. Begge fremhevet utfordringene med at vi lever i et samfunn med en enorm informasjonsflyt, og at det kan det være vanskelig å skille på hvilken informasjon som er til å stole på og hva som er feilinformasjon eller desinformasjon.   


Bilde: Medietilsynet, v. Reidun Samuelsen, viste til eksempler på desinformasjon på digitale flater.

Bilde: IMDi , v. Laila Restan, snakket om utfordringene som IMDi ser relatert til desinformasjon og hvilke råd deres ungdomspanel hadde til Digiung og Ung.no på dette området.


NAV og Utdanningsdirektoratet hadde også innlegg på fageierforumet. Deres presentasjoner knyttet til seg til utenforskap i skole og arbeidsliv. Begge løftet frem kompleksiteten i utfordringsbildet. Forebygging i tidlig alder og tidlig innsats fra det offentlige ble vektlagt som premisser for å motvirke utenforskap i skole og arbeidsliv.  

Bilde: Nav, v. Ann Helen Høgi og Sigrid Anna Eggen, var tilstede for å snakke om ungdomsgarantien og viktigheten av å forebygge utenforskap og gjennom oppfølging av unge i arbeidslivet.
Bilde: Nav, v. Ann Helen Høgi og Sigrid Anna Eggen, var tilstede for å snakke om ungdomsgarantien og viktigheten av å forebygge utenforskap og gjennom oppfølging av unge i arbeidslivet.

Leder av DigiUng-koordinerende enhet, Frode Løbersli, var opptatt av å formidle intensjonen med innsatsområdene.  

-Vår plan er å gjøre virkemidlene vi har i DigiUng-samarbeidet kjent for virksomhetene som arbeider med disse to viktige temaene. Målet er at vi skal løfte vårt innhold på ung.no, og på denne måten redusere utenforskap og uheldige konsekvenser av desinformasjon blant ungdom. 


Bilde: Utdanningsdirektoratet, v. Lin Bull-Valen, holdt presentasjon om utenforskap i skolen.
Bilde: Utdanningsdirektoratet, v. Lin Bull-Valen, holdt presentasjon om utenforskap i skolen.

Felles innsatsområder på tvers 

Begge områdene er foreslått som innsatsområder som DigiUng-samarbeidet har blitt enige om etter diskusjoner fra tidligere fageierforum. 


Skal besluttes i DigiUng-rådet 

De ulike forslagene til innsatsområder skal legges frem for DigiUng-rådet.  

-Her vil vi sammen med medlemmene i rådet fra de ulike samarbeidende virksomhetene se på hva vi har kommet frem til, og stake ut en videre kurs for hvordan vi kan utnytte mulighetene innenfor eksisterende rammer til det beste for ungdommen, sier Løbersli.  


Bilde: Under gruppearbeidet ble det diskutert hvordan DigiUng-samarbeidet kan bidra til å redusere utenforskap og desinformasjon blant unge.


Positive tilbakemeldinger 

Ansvarlig for DigiUng-laben, Edle Fuglset Buer, var godt fornøyd med dagen.  

-Mange av de deltakende virksomhetene kom med positive tilbakemeldinger på agendaen for fageierforumet. Selv synes jeg at det var til stor inspirasjon å høre de ulike virksomhetenes perspektiv på to svært dagsaktuelle temaer, og drøfte sammen i workshops etterpå hvordan vi ser ulike muligheter på tvers, sier Fuglset Buer.  

 
 
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page